Lalapaşa’nın Saksağan Köyünde okeye dördüncü bulunamıyor

Edirne’nin Lalapaşa ilçesine bağlı Saksağan Köyü’nde en son 11 yıl önce çocuk doğmuş. Köyün nüfusu kışın ise 17’ye düşüyor.

Bu köyde okeye dördüncü bulunamıyor

Köyde yaşayan vatandaşlar çok zor günler geçirdiklerini belirterek köye gelen misafirleri yoldan çevirip kahvede okey oynaması için ikna etmeye çalıştıklarını söylediler. Okey oynamak için 4’üncü kişiyi zor bulduklarını belirten 66 yaşında Ekrem Vardar, “4’üncü kişiyi bulamadığımız için okey oynayamıyoruz. 3 kişiyle oynamak da zevk vermiyor. Okey takımımız gıcır gıcır ama 4’üncü kişi yok. Bir misafir köye geldiği zaman okeye oturtuyoruz. Eğlenelim diyoruz” dedi.

‘Bir sağılır ineğimiz olsun’

Bu köyde okeye dördüncü bulunamıyor

Köylerinde hayvan olmadığı için inek sütü bulmadıklarını ifade eden Vardar, “Topraklarımız zayıf. Bir şey kazanamıyoruz. Hayvanlarımız yok. Bize hayvan verilmesini istiyoruz, 3-5 tane. Bir sağılır ineğimiz olsun. Hayvan yok ki süt olsun. Uzak köylerden süt alıyoruz” dedi.

Bu köyde okeye dördüncü bulunamıyor

Hayatında vali görmediğini belirten Vardar, “Ben hiç hayatımda vali görmedim. Nereden göreyim. 10-15 senedir bir gelirse nereden göreyim. 2 senede bir kaymakam geliyor. Valiyi televizyonlarda görüyorum” şeklinde konuştu.

insana dair

Yazmak, bir hazin başlangıç mıdır yoksa bir hazin başlangıcın sonu mu?

BENGİSU

KİŞİSEL BLOG-LİFESTYLE

sanatdernekleri.wordpress.com/

SANATIMIZ İÇİN SANAT DERNEKLERİ DAYANIŞMASI

SANAT VE BEN

Tasarım ve Sanat

Enez Altınkum Sahilinin Sesi

Saros'un tarihi ve doğal zenginliği Enez Altınkum Sahilinin Yükselen Sesi

uzunkopruses22.wordpress.com/

Çağdaş Uzunköprü'nün ortak sesi

Küçükaltıağaç köyü

Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı