CHP Kurultayı

untitled

Cumartesi-pazar günleri Ankara’da CHP’nin kurultayı vardı…

Siyaset sahnesindeki yeri, Sosyal Demokrat olarak tarif edilen bir partiye yakışmayacak gelişmelerin yaşandığı kurultay sürecinde görüldü ki, ana muhalefetin iktidarı hedefleyen muhalefet etme dinamikleri hala içe dönük durumda…

Ülkenin içinde bulunduğu iktidar kaynaklı olumsuz gelişme yoğunluğu ana muhalefete, üstlendiği sorumlulukların ayrımına vararak, diğer muhalefet güçlerine öncülük etme görevini de dayatırken, ana muhalefet kadrolarının parti için dengeleri gözetme hesaplarıyla enerji israfında bulunmaları mevcut umutsuzluğu körükleyerek yığınsal karamsarlığı yaygınlaştırmaktadır.

Parti içi demokrasinin insan yığınlarına umut verme, muhalefet etme dinamiklerini diri tutma mesajı verme süreci olan Kurultayın öncesinde ve sonrasında sergilenen kara kampanya ölçülerine varan söz ve paylaşım bombardımanları, ana muhalefetin sahip olduğu kadro ve üye dinamiğiyle, mevcut umutsuzluğa yığınsal umut olmanın çok uzağında olduğu izlenimi vermektedir.

Partililerin sosyal paylaşım ağlarında günlerdir sürdürdükleri paylaşımların akla ziyan içerikleri, CHP’nin bir an önce parti içi bilgi atölyeleri kurarak, bütün üye ve yöneticilerine Sosyal Demokrasi dersi vermesi gerektiğinin acil uyarılarını yapmaktadır.

CHP’nin bu kurultay süreci gösterdi ki;

Ülke için acil demokrasinin yolu parti içi demokrasiden, parti içi demokrasinin yolu Sosyal demokrat bilince sahip üye ve yöneticilerden geçmektedir. (Nazmi METİN-20.01.2016)

insana dair

Yazmak, bir hazin başlangıç mıdır yoksa bir hazin başlangıcın sonu mu?

BENGİSU

KİŞİSEL BLOG-LİFESTYLE

sanatdernekleri.wordpress.com/

SANATIMIZ İÇİN SANAT DERNEKLERİ DAYANIŞMASI

SANAT VE BEN

Tasarım ve Sanat

Enez Altınkum Sahilinin Sesi

Saros'un tarihi ve doğal zenginliği Enez Altınkum Sahilinin Yükselen Sesi

uzunkopruses22.wordpress.com/

Çağdaş Uzunköprü'nün ortak sesi

Küçükaltıağaç köyü

Edirne'nin Meriç İlçesi'ne bağlı